Nije nimalo neobično da se prvi dan nove godine probudite mamurni, ali je vječno pitanje kako taj mamurluk najbolje izliječiti. Naravno, pomoći si možete ostacima pečenja, narescima s plate, sarmom ili što god vam je već ostalo od ludog slavlja, no sasvim je jasno da vam, kada se probudite u jutarnjim satima, vjerojatno baš i neće biti do tanjura konkretnog jela, već ćete najprije poželjeti dobar, slastan doručak. Ovdje nastupa najbolji sendvič koji možete zamisliti - onaj iz tave, s topljenim sirom, hrskav izvana, a kremast iznutra.
Grilled cheese, kako ga nazivaju Amerikanci, jedan je od najboljih lijekova za mamurluk. Slastan je, taman dovoljno bogat, pomalo mastan i sočan. I najbolje od svega, priprema uopće nije komplicirana.
Sve što će vam trebati bit će dva komada kruha (ili više, ovisno o tome koliko sendviča radite), maslac, po želji majoneza i dobar topivi sir. Kruh je s obje strane potrebno premazati slojem maslaca, a neki mu rado dodaju i majonezu.
Zatim napravite sendvič od poštene količine sira, a kada ste završili, na srednju vatru na štednjaku stavite tavu. Osim sirom, sendvič uvijek možete puniti i drugim dodacima, primjerice, mortadelom ili šunkom, tunom, kiselim krastavcima...
Kada ste napravili sendvič, stavite ga na zagrijanu tavu, smanjite vatru i pecite dok ne poprimi hrskavu koricu. Sendvič povremeno pritisnite špatulom. Preokrenite ga, pa ponovno pecite dok ne poprimi boju i sir se u potpunosti ne rastopi. Kada je gotov, sendvič prepolovite i poslužite. Iako je odličan već sam po sebi, ovakav sendvič dobro će se složiti i uz žlicu ili dvije francuske salate koja vam je ostala od jučer.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....