Punjeni batat s feta sirom, mladim lukom i peršinom
Trebat će vam:
4 srednja batata
100 g feta sira
2-3 mlada luka (sitno sjeckana)
šaka svježeg peršina (sitno sjeckan)
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Batat operite i zarežite po dužini, a zatim pecite u pećnici na 200 °C oko 40 minuta, dok ne omekša. Nakon pečenja pažljivo izdubite sredinu svake polovice batata i stavite je u zdjelicu. U toj zdjelici pomiješajte feta sir, mladi luk, peršin, sol, papar i malo maslinova ulja. Dobiveni nadjev pažljivo rasporedite u izdubljene polovice batata. Vratite punjeni batat u pećnicu još 5-10 minuta da se sir lagano zapeče i okusi se prožmu s batatom. Poslužite toplo, odmah nakon pečenja, po želji ukrašeno dodatnim peršinom ili kapljicom maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....