KRUMPIR I SVINJETINA

Kada vam se jede nešto zasitno i na žlicu, a želite da bude relativno brzo gotovo, napravite ovaj gulaš

 Brebca/Getty Images
Priprema nije komplicirana, namirnice nisu skupe, a kada je gulaš na stolu, lonac se uglavnom uvijek isprazni do kraja

Trebat će vam:

400 g svinjskog buta

3 srednja krumpira

2 mrkve

1 luk

1 žlica crvene mljevene paprike

2 lovorova lista

1 žličica timijana

mesni ili povrtni temeljac

ulje ili mast

Priprema:

Na masnoći najprije sa svih strana zapecite komadiće mesa. Maknite ih iz lonca pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte komadiće mrkve i krumpir, pirjajte dvije minute, a zatim dodajte mljevenu papriku, lovorov list, timijan, začinite soli i paprom, vratite meso i podlijte tekućinom po želji. Pustite da se kuha 40 minuta ili dok ne postane gušće. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 18:11