Polpete, popečci ili faširanci više su nego dobra ideja za brzi ručak usred tjedna, posebice na dane kada se želite riješiti ostataka iz hladnjaka. Obožavamo ih u povrtnom izdanju, a posebno su slasni i mesni te riblji primjerci. Najbolje od svega, sve što vam za dobre polpete treba, uz glavnu namirnicu, tek je nekoliko dodatnih sastojaka kao što su brašno, jaja i začini po želji. Jednom kada oblikujete kompaktne kuglice, lagano ih spljoštite rukama pa rasporedite po papiru za pečenje ili pecite u ulju.
Postoji nekoliko varijanta popečaka i polpeta pa tako, uz nešto zbijeniju i čvršću varijantu, možete napraviti i onu tanju, hrskaviju, koju ćete dobiti koristite li rjeđu smjesu. Razmislite i o tome da smjesi dodate žličicu praška za pecivo kako bi popečci bili prozračniji, a prije pečenja možete ih uvaljati i u krušne mrvice kako bi bili još hrskaviji. Na kraju popečke i polpete poslužite uz umak po želji ili ih upakirajte u sočan sendvič. Pripremite varijantu s grčkim jogurtom, malo maslinova ulja, limunova soka, češnjaka i začina, dodajte i koju žličicu senfa ili pak razmislite o umaku na bazi rajčice. Nemojte zaboraviti niti zdjelu sezonske salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....