Trebat će vam:
2 kg junetine (od lopatice)
4 mrkve
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
200 ml vina
500 ml temeljca
1 žlica timijana
1 žlica peršina
3 lovorova lista
sol, papar
Priprema:
Na dobro zagrijanoj tavi koja može i u pećnicu najprije sa svih strana dobro zapecite komade junetine. Dodajte povrće, vino i temeljac, ubacite i začine pa prebacite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 150 stupnjeva. Pecite poklopljeno 3 sata uz povremenu provjeru. Pretkraj, posudu otklopite i pecite još 20 minuta pa izvadite iz pećnice i uz pomoć vilice razdvojite meso. Poslužite uz prilog po želji.
SPORO PEČENJE
Junetini dodajte nekoliko važnih sastojaka, pecite je 3 sata pa uživajte u najslasnijem ručku
Ovako pripremljenu junetinu možete poslužiti uz prilog poput pire krumpira ili riže, ali i kao dodatak slasnim sendvičima
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?