COMFORT FOOD

Juha s tjesteninom i kobasicom stvorena je za kišne, hladne jesenske dane, imamo recept

 Lauripatterson/Getty Images
Za pripremu ovog jela trebat će vam tortelini, kobasica, špinat i začini, a rezultat će biti tanjur prepun utješnog jela stvorenog za jesenske dane

Trebat će vam:

1 žlica maslinovog ulja

450 g talijanske kobasice za kuhanje

3 režnja češnjaka

1 srednja ljutika

2 žličice origana

sol i svježe mljeveni crni papar

2 žlice brašna

950 ml pilećeg temeljca

240 ml umaka od rajčice

300 g tortelina

pola vezice špinata

80 ml gustog vrhnja

3 žlice svježeg bosiljka

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte oguljenu talijansku kobasicu i pecite je dok ne porumeni, oko 3-5 minuta, pazeći da se kobasica mrvi dok se peče. Ocijedite višak masnoće. Umiješajte usitnjeni češnjak, luk i origano. Pirjajte, često miješajući, dok luk ne postane proziran, oko 2-3 minute. Začinite solju i paprom. Umiješajte brašno i tostirajte ga dok lagano ne porumeni. Postupno umiješajte pileći temeljac i umak od rajčice te pustite da zakuha. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, dok se juha ne reducira i malo ne zgusne, oko 10 minuta. Umiješajte torteline. Poklopite i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta. Umiješajte usitnjeni špinat dok ne uvene. Umiješajte vrhnje i nasjeckani bosiljak dok se ne zagriju te po potrebi prilagodite začine. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:32