Juha s avokadom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 avokada, zrelija
  • 1 luk, manji, sitno narezan
  • 1 režanj češnjaka, sitno narezan
  • 1 zelena čili papričica, očišćena od koštica i narezana
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sok pola limuna
  • 3 jušne žlice lišća celera, sitnije narezanog
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • malo maslinova ulja
  • sol, papar

Priprema

1. korak

U posudi u kojoj ćete kuhati juhu propirjajte luk na malo maslinova ulja. Dodajte čili i češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac. Kad temeljac zakipi, smanjite vatru i kuhajte nekoliko minuta. Ugasite vatru i ostavite da se malo ohladi.

2. korak

Avokado prepolovite nožem, izvadite košticu te jušnom žlicom izvadite meso koje pokapajte limunovim sokom. U kuhinjskom blenderu usitnite avokado s juhom i lišćem celera. Posolite i popaprite pa sve vratite u zdjelu te malo zagrijte. Juhu poslužite sa slatkim vrhnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 17:41