Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 avokada, zrelija
- 1 luk, manji, sitno narezan
- 1 režanj češnjaka, sitno narezan
- 1 zelena čili papričica, očišćena od koštica i narezana
- 1 l povrtnog temeljca
- sok pola limuna
- 3 jušne žlice lišća celera, sitnije narezanog
- 1 dcl slatkog vrhnja
- malo maslinova ulja
- sol, papar
Priprema
1. korak
U posudi u kojoj ćete kuhati juhu propirjajte luk na malo maslinova ulja. Dodajte čili i češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac. Kad temeljac zakipi, smanjite vatru i kuhajte nekoliko minuta. Ugasite vatru i ostavite da se malo ohladi.
2. korak
Avokado prepolovite nožem, izvadite košticu te jušnom žlicom izvadite meso koje pokapajte limunovim sokom. U kuhinjskom blenderu usitnite avokado s juhom i lišćem celera. Posolite i popaprite pa sve vratite u zdjelu te malo zagrijte. Juhu poslužite sa slatkim vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....