I za danas i za sutra

Juha od svinjetine i graha kakvu još niste probali mogla bi postati vaše omiljeno jelo na žlicu

 Rudisill/Getty Images
Najavljeni pad temperatura podsjetio nas je da bismo se mogli počastiti omiljenom grahoricom

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 2 sata • Porcija: 4-6

Trebat će ti:

2 velika luka
450 g svinjetine
2 žlice ulja
2 velike mrkve
250 g bijelog graha iz konzerve
1 l povrtnog temeljca
2 žlice soli
1 žlica mljevenog crnog papra
3 žlice kopra za ukrašavanje
2 lista lovora po želji

Priprema:

Svinjetinu narežite na kocke. Narežite jedan luk na kolutiće i stavite direktno na svinjetinu. Lagano pritisnite luk da iscijedite malo soka. Stavite meso s lukom u hladnjak da se marinira preko noći. Izvadite svinjetinu iz hladnjaka. Izvadite luk i bacite ga. U nauljenom loncu na srednje jakoj vatri ispecite svinjetinu dok komadići ne porumene. Dodajte luk narezan na kockice i mrkvu narezanu na ploške. Pirjajte dok povrće ne porumeni. Dodajte grah, lovor i temeljac. Smanjite vatru i kuhajte sat i pol. Posolite i popaprite. Možda ćete morati dodati još vode jer grah upija tekućinu. Maknite juhu s vatre. Ukrasite svježim koprom i poslužite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 00:15