Trebat će vam:
3-5 zrelih rajčica
3-4 režnja češnjaka
1 veći luk
1 šaka svježeg bosiljka
1 manji svježi krastavac
sol i papar
1 žličica šećera
maslinovo ulje
Priprema:
U veći lonac stavite ulje, zagrijte ga pa na njemu pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte protisnuti češnjak, pirjajte pola minute pa dodajte na kockice nasjeckanu rajčicu.
Kuhajte 5 minuta, zalijte pelatima i kuhajte još 20 minuta.
Na kraju ubacite bosiljak, začinite soli i paprom, dodajte i šećer.
Izmiksajte štapnim mikserom kako biste dobili gustu juhu.
Poslužite ohlađeno uz sitno sjeckani krastavac koji ste rasporedili po vrhu, a dodati možete i kuhanu rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....