Juha od graška, mahuna i piletine

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 55 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 350 g cvjetače
  • 100 g graška
  • 100 g mahuna
  • 50 dkg pilećih hrbata
  • 300 g krumpira
  • 1, 5 l vode
  • sol i papar
  • peršin
  • 50 g maslaca
  • žlica brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja
  • 2 žumanjka
  • kopar

Priprema

1. korak

Opranu cvjetaču natrgajte na cvjetove, a oguljeni krumpir narežite na kockice. Zakipite vodu, dodajte sol, šećer, cvjetaču, krumpir, mahune i grašak. Povrće kuhajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte piletinu i još malo prokuhajte. Povrće i piletinu ocijedite, a dio juhe u kojoj se kuhalo povrće sačuvajte.

2. korak

Na maslacu kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, pola količine vrhnja i sve zajedno kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte kuhano povrće s hrbatima i kuhajte još oko 5 minuta. Posudu s vrućom juhom maknite s vatre, umiješajte žumanca, pomiješane s preostalim vrhnjem i s 2-3 žlice juhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 12:25