Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 350 g cvjetače
- 100 g graška
- 100 g mahuna
- 50 dkg pilećih hrbata
- 300 g krumpira
- 1, 5 l vode
- sol i papar
- peršin
- 50 g maslaca
- žlica brašna
- 500 ml mlijeka
- 200 ml vrhnja
- 2 žumanjka
- kopar
Priprema
1. korak
Opranu cvjetaču natrgajte na cvjetove, a oguljeni krumpir narežite na kockice. Zakipite vodu, dodajte sol, šećer, cvjetaču, krumpir, mahune i grašak. Povrće kuhajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte piletinu i još malo prokuhajte. Povrće i piletinu ocijedite, a dio juhe u kojoj se kuhalo povrće sačuvajte.
2. korak
Na maslacu kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, pola količine vrhnja i sve zajedno kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte kuhano povrće s hrbatima i kuhajte još oko 5 minuta. Posudu s vrućom juhom maknite s vatre, umiješajte žumanca, pomiješane s preostalim vrhnjem i s 2-3 žlice juhe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....