Juha od cikle i jabuke

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

4 srednje cikle
2 jabuke
oko 400 ml vode
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g feta sira
svježe mljeveni papar i sol
malo limunova soka

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha cikla.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Kuhanu ciklu narežite na komadiće. Jabuke ogulite, a zatim naribajte pa zajedno sa svim preostalim sastojcima stavite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu i jednoličnu smjesu. Kušajte nedostaje li vam začina te po potrebi jače začinite. Ova juha izvrsna je i hladna pa je prije posluživanja ohladite najmanje pola sata u hladnjaku. Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja i prepečenim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 15:41