Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 115 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 20 dag graha
- 1/2 kg rezanog kiselog zelja
- 4 manja krumpira
- 2 lista lovora
- 1 čajna žlica koncentrata rajčice
- kožica od pancete (ili nešto suhog mesa)
- 3 velike žlice maslinova ulja
- 4 režnja češnjaka
- malo brašna (za zapršku)
- malo sitno sjeckanog lista peršina
- voda
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Grah prokuhajte 15-ak minuta u prvoj vodi, a zatim ga procijedite i propirjajte na malo ulja.
2. korak
Grahu dodajte kiselo zelje (prethodno oprano) i sitno sjeckani češnjak, kožicu pancete, koncentrat rajčice i list lovora. Sve podliti vodom i kuhati 40-ak minuta, a zatim dodati na kockice narezan krumpir. Posoliti i popapriti.
3. korak
Kad je krumpir kuhan, dodajte zapršku (na malo ulja propržiti brašno). Sve zajedno kuhati još nekoliko minuta i na kraju dodati sitno sjeckani peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....