Jota

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 115 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 20 dag graha
  • 1/2 kg rezanog kiselog zelja
  • 4 manja krumpira
  • 2 lista lovora
  • 1 čajna žlica koncentrata rajčice
  • kožica od pancete (ili nešto suhog mesa)
  • 3 velike žlice maslinova ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • malo brašna (za zapršku)
  • malo sitno sjeckanog lista peršina
  • voda
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak

Grah prokuhajte 15-ak minuta u prvoj vodi, a zatim ga procijedite i propirjajte na malo ulja.

2. korak

Grahu dodajte kiselo zelje (prethodno oprano) i sitno sjeckani češnjak, kožicu pancete, koncentrat rajčice i list lovora. Sve podliti vodom i kuhati 40-ak minuta, a zatim dodati na kockice narezan krumpir. Posoliti i popapriti.

3. korak

Kad je krumpir kuhan, dodajte zapršku (na malo ulja propržiti brašno). Sve zajedno kuhati još nekoliko minuta i na kraju dodati sitno sjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 20:41