4 žlice maslinova ulja
1 veći luk
1 veća mrkva
usitnjeni celer s lišćem
pola glavice kupusa
grančica svježeg ružmarina
žličica sušenog bosiljka
svježi peršin
400 g pelata
400 g slanutka
1,8 l tekućine (kombinacija temeljca i sirutke - od pola litre do litru sirutke, ovisno o njenoj kiselosti)
sol po potrebi
100 g suhe tjestenine
20 g ribanog parmezana
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte usitnjeno povrće i pirjajte ga dok luk ne omekša. Dodajte začine, rajčice, sirutku i temeljac, slanutak, sol i parmezan pa pustite da krčka 30 minuta. Omjer sirutke i povrtnog temeljca uskladite ovisno o tome koliko je sirutka kisela. Ona se mora suptilno osjetiti, a ne prevladati okusom. Ovisno o tome koliko ćete koristiti temeljca prilagodite količinu soli koju koristite, odnosno postepeno solite da ne biste slučajno pretjerali. Maknite ružmarin i dodajte tjesteninu. Pustite da se krčka dok tjestenina ne bude gotova odnosno oko 10 minuta. Začinite i poslužite s malo maslinova ulja i još parmezana
SLANI RECEPT
Jeste li znali da s ovom supernamirnicom možete pripremiti i minestrone?
Supernamirnica i nutritivna bomba koju obožavaju sportaši nusprodukt je u proizvodnji sira, ali i široko primjenjiva u kuhinji
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....