Trebat će vam:
2-3 mandarine
suncokretovo ulje
150 g burrata sira (1 kugla)
sjemenke pola nara
25 g očišćenih pistacija
žličica sjemenki koromača
šaka listova mente
balzamični ocat u kremi
maslinovo ulje
krupna sol
papar
Priprema:
Mandarine u kori pažljivo oštrim nožem narežite na kolutove te svaki oprezno ogulite. Premažite kolutove s malo suncokretova ulja sa svake strane. Zagrijte jako tavicu i poslažite kolutove mandarine da se peku po minutu sa svake strane sve dok lagano ne počnu dobivati čak crnu boju. Usitnite pistacije i izvadite sjemenke nara iz kore. Na tanjur rasporedite pečene mandarine, na sredinu stavite burratu koju ste lagano pri vrhu nožem zasjekli te posipajte usitnjenim pistacijama i sjemenkama nara. Posipajte sve s malo krupne soli i paprom, kao i sa sjemenkama koromača koje se prethodno u mužaru kratko zdrobili da puste miris. Rasporedite listiće mente po tanjuru. Polijte žlicom ili dvije maslinova ulja te balzamičnim octom. Poslužite u kruh ili krekere.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....