Jednostavne riblje tortice

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 manja luka sitno izrezan
  • 320-400 g smrznute ribe (kolja, losos, bakalar)
  • 100 ml mlijeka
  • 450 g krumpira
  • 75 g kukuruza
  • 1 šačica naribanog cheddar sira
  • 1 veće jaje
  • brašno za posipanje
  • maslinovo ulje
  • krušne mrvice

Priprema

1. korak

Zakuhajte vodu, skuhajte krumpir te ga očistite. Dodajte mu mlijeka i maslaca te ga zgnječite i napravite pire pa pustite da se ohladi.

2. korak

Stavite ribe, luk, mlijeko na tavu i kuhajte dok ne omekša. Sve sastojke pire krumpir, komadiće ribe, mlijeko i komadiće luka smiješajte u male kuglice.

3. korak

Kuglice umočite u jaje, brašno i krušne mrvice pa ih ispohajte kratko dok ne posmeđe. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 07:00