1 kg raznih školjaka (kamenice, brbavice, kunjke, lupari, dagnje, volci)
2 luka
1 glavica češnjaka prerezana na pola
400 g krumpira
200 ml vina
1 peperončino
maslinovo ulje
sol, papar
Luk očistite i narežite na polumjesece, a krumpir očistite i narežite na ploške. Na dno posude ulijte malo maslinova ulja i stavite luk te poslažite dio krumpira da pokrije dno posude. Potom dodajte malo školjaka, podlijte uljem i dodajte malo češnjaka. Počnite slagati novi red s krumpirima i ponovite postupak. U sredinu stavite prerezanu glavicu češnjaka. Nakon toga posudu stavite na vatru i poklopite. Kuhajte dok krumpir ne omekša. Uskladite okuse i poslužite uz topli kruh.
KUĆNI ŠKOLJKAŠKI RAJ
Jednostavna popara od školjaka iz malog pelješkog mora za prste polizati
Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela uz koja predlažemo i autohtona vina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....