Trebat će vam:
½ režnja češnjaka
1-2 čili papričice
1 žlica ribljeg umaka
1 žlica šećera
1 ½ žlica soka od limete
1 žlica pečenog kikirikija
1 krastavac, oguljen i narezan na rezance
½ mrkve, oguljene i narezane na rezance
1-2 nasjeckane zelene mahune
1-2 cherry rajčice, prerezane popola
Priprema:
U mužar ubacite češnjak, čili i manji dio kikirikija. Pretvorite u grublju pastu. Dodajte šećer, riblji umak i sok od limete te nastavite tuckati u mužaru dok se šećer u potpunosti ne sjedini s ostatkom sastojaka. Dodajte krastavac, mrkvu, mahune i rajčicu i još kratko miješajte kako bi povrće otpustilo svoje sokove. Premjestite na tanjur i pospite s još kikirikija. Poslužite odmah.
Dodatni savjet!
Ova salata inače se radi s papajom pa, u slučaju da pronađete dobar primjerak, krastavac zamijenite njome. Također, uz salatu možete poslužiti i rižu te rezance.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....