JELO KOJE GRIJE

Jednostavan orzo s piletinom u kremastom curry umaku gotov je dok kažeš keks

Zamijenite rižu s orzom, dodajte piletinu da ne budete gladni dva sata kasnije i nikako ne zaboravite curry koji daje baš dobar twist ovom jelu

Orzo s pečenom piletinom i curry umakom

Trebat će vam:

300 g orzo tjestenine

2 pileća filea

1 luk (sitno sjeckan)

2 češnja češnjaka

1 žlica curry praha

200 ml vrhnja za kuhanje

200 ml pilećeg temeljca

maslinovo ulje

sol, papar

peršin (po želji)

Priprema:

Piletinu začinite solju i paprom, a zatim je ispecite na tavi dok ne dobije lijepu zlatnu boju sa svih strana. Narežite je na tanke trakice i ostavite sa strane. U istoj tavi zagrijte malo maslinova ulja i prepržite luk dok ne postane staklast, zatim dodajte češnjak i curry prah te kratko popržite da začini otpuste aromu. Ulijte temeljac i vrhnje te lagano prokuhajte dok se umak malo ne zgusne. Orzo skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite, dodajte u umak i dobro promiješajte da se tjestenina obloži kremastim curryjem. Poslužite u zdjelicama, na vrh stavite trakice piletine i po želji pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 08:22