AZIJSKI RUČAK

Jednostavan domaći ramen koji se lako prilagođava onome što imate u hladnjaku

Kad mi se jede nešto toplo, zasitno i puno okusa, domaći ramen je uvijek prvi izbor, jednostavan za pripremu, a dovoljno poseban da izgleda kao mali ritual

Domaći ramen

Trebat će vam:

Za juhu (temeljac):

1,5 l temeljca

3 žlice soja umaka

1 žlica miso paste

1 žlica ribljeg umaka (opcionalno)

3 zgnječena češnjaka

5 cm đumbira (ploške)

mala ljuta papričica ili prstohvat chilija

1 žlica sezamova ulja

Za dodatke:

2 pileća zabatka ili filea

4 meko kuhana jaja

200 g ramen/udon rezanaca

poriluk, mrkva, šampinjoni (ili po izboru)

kukuruz

mladi luk

sezam

Priprema:

U loncu zagrijte temeljac i dodajte soja umak, miso, riblji umak, sezamovo ulje, češnjak, đumbir i chili. Kada juha zakuha, smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 30 minuta kako bi se razvile arome. Piletinu kratko popecite na tavi ili skuhajte u juhi, zatim narežite na trakice. Rezance skuhajte prema uputama, jaja prokuhajte 6-7 minuta i prepolovite, a povrće narežite ili kratko propirjajte da ostane sočno. U zdjelice stavite rezance, piletinu, povrće i jaja, prelijte vrućom juhom te pospite mladim lukom i sezamom prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 07:22