FINO I KREMASTO

Jednom kad probate piletinu u ovom umaku, rado ćete ju ponovno pripremiti

 Gmvozd/Getty Images
Piletina u gustom umaku najbolje će pasati uz rižu, ali možete ju poslužiti i uz tjesteninu

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:
1 veća pileća prsa
1 luk
3 režnja češnjaka
1 mrkva
1 paprika
pola manje glavice cvjetače
drugo povrće po želji
2 žličice curryja (mješavina začina)
1 žličica dimljene paprike
1 žličica kumina
1 žlica koncentrata rajčice
1 konzerva kokosova mlijeka
pola limunova soka
riža
ulje

Priprema:
Piletinu nasjeckajte na komadiće i zapecite je sa svih strana na dobro zagrijanom ulju. Izvadite na tanjur pa na istom ulju pirjajte sjeckani luk, protisnuti češnjak, mrkvu, papriku i cvjetaču. Dodajte začine i koncentrat rajčice. Sve dobro povežite pa dodajte malo vode i vratite piletinu. Krčkajte pet minuta, a zatim dodajte kokosovo mlijeko i kuhajte još 20-ak minuta. Na kraju poprskajte limunovim sokom i poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 19:27