Priprema: 2,5 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
450 g pilećih prsa
6 žlica umaka od sojinog umaka
3 žlice soka limete
2 žlice meda
3 žlice sriracha umaka
3 žličice mljevenog đumbira
4 češnja češnjaka
240 ml pilećeg temeljca
5 žlica kremastog maslaca od kikirikija
svježi korijander
nesoljeni prženi kikiriki
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte 2 žlice umaka, 2 žlice soka limete, po 1 žlicu meda i srirache, 2 žličice mljevenog đumbira i usitnjena 2 režnja češnjaka. Dodajte piletinu narezanu na trakice, promiješajte, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se marinira 2 sata ili preko noći.
Ostavite meso da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta prije pečenja na roštilju.
Ako koristite drvene ražnjiće, potopite ih u vodu 30 minuta prije pečenja.
U srednje velikoj tavi pomiješajte pileći temeljac, maslac od kikirikija, žlicu meda, dvije žlice umaka od soje, dvije žličice srirache, žličicu mljevenog đumbira i dva režnja češnjaka. Pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri, a zatim pustite da kuha, često miješajući, dok umak ne postane gladak i zgusnut. Umiješajte žlicu soka limete i ostavite sa strane.
Zagrijte vanjsku ili unutarnju grill tavu na srednje jakoj vatri.
Piletinu nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne bude pečena, oko 2-3 minute sa svake strane. Pustite da odmori 2-3 minute pa pospite usitnjenim kikirikijem i korijanderom te poslužite uz umak od kikirikija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....