Slasno i brzo gotovo

Jednom kad probate pileće ražnjiće s ovim umakom, druge više nećete htjeti ni kušati

 Luchezar/Getty Images
Dozvolite svom nepcu da otkrije neke nove okuse, vjerujte, moglo bi vas iznenaditi koliko je ukusno

Priprema: 2,5 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g pilećih prsa
6 žlica umaka od sojinog umaka
3 žlice soka limete
2 žlice meda
3 žlice sriracha umaka
3 žličice mljevenog đumbira
4 češnja češnjaka
240 ml pilećeg temeljca
5 žlica kremastog maslaca od kikirikija
svježi korijander
nesoljeni prženi kikiriki

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte 2 žlice umaka, 2 žlice soka limete, po 1 žlicu meda i srirache, 2 žličice mljevenog đumbira i usitnjena 2 režnja češnjaka. Dodajte piletinu narezanu na trakice, promiješajte, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se marinira 2 sata ili preko noći.

Ostavite meso da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta prije pečenja na roštilju.

Ako koristite drvene ražnjiće, potopite ih u vodu 30 minuta prije pečenja.

U srednje velikoj tavi pomiješajte pileći temeljac, maslac od kikirikija, žlicu meda, dvije žlice umaka od soje, dvije žličice srirache, žličicu mljevenog đumbira i dva režnja češnjaka. Pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri, a zatim pustite da kuha, često miješajući, dok umak ne postane gladak i zgusnut. Umiješajte žlicu soka limete i ostavite sa strane.

Zagrijte vanjsku ili unutarnju grill tavu na srednje jakoj vatri.

Piletinu nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne bude pečena, oko 2-3 minute sa svake strane. Pustite da odmori 2-3 minute pa pospite usitnjenim kikirikijem i korijanderom te poslužite uz umak od kikirikija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2024 22:49