Priprema: 30 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 4-5 žlica maslinova ulja
- začini po želji (timijan, za‘atar, dimljena crvena paprika...)
- pola glavice bijelog kupusa
- 2 mrkve
- 3 mlada luka
- 3 žlice majoneze
- 3 žlice grčkog jogurta
- 1 limun
- sol i papar
- 1 žlica kapara
- zelena salata
- peciva
- drugi dodaci po želji
Priprema:
Pileća prsa narežite na jednake dijelove, stavite ih u veću posudu i začinite soli, paprom, sokom od pola limuna, maslinovim uljem i dodajte začine po želji. Pustite da stoji barem pola sata. Piletinu zatim ispecite na tavi.
Salatu napravite tako da kupus najprije naribate na trakice, dodate ribanu mrkvu i na tanke štapiće nasjeckani mladi luk.
Dodajte zatim jogurt, majonezu, sol i papar, sitno sjeckane kapare i sok pola limuna.
Dobro pomiješajte i poslužite u sendviču ili pecivu za burger uz komad mesa i druge dodatke po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....