GURMANSKI PIKNIK

JEDEMO VANI: Pet osvježavajućih salata savršenih za piknik!

Salata s maslinama i feta sirom
Priuštite si gurmanski piknik i napravite ove genijalne salate!

Pet recepata za salate koji su gotove za tren, a krcate proljetnim okusima!

Salata od ljubičastog kupusa i šipka

500 g ljubičastog kupusa
300 g mrkve
4 žlice maslinovog ulja
4 žličice kumina
2 žlice octa
sol
papar
1 šipak/nar
60 g brazilskih oraščića

Salata od ljubičastog kupusa i šipka

Kupus i mrkvu naribajte. Šipak očistite tako da ostavite samo sjemenke. Dodajte maslinovo ulje, kumin, sol, papar i istrgane brazilske oraščiće. Sve dobro promiješajte.

Pikantna salata od krumpira

1 žličica sjemenki kumina
1 žličica sjemenki korijandera
4 srednje rajčice
3 žlice maslinovog ulja
sok 1 limuna
2 češnja češnjaka
1 luk
2 žličice kurkume
4 velika krumpira
sol i papar
2 mlada luka
50 g listića badema
1 svježi čili

Krumpir salata

Krumpire skuhajte i izrežite na veće komade. Kumin i korijander usitnite u mužaru. Dodajte ih krumpiru. Zatim dodajte isjeckane rajčice, maslinovo ulje, sol, papar, maslinovo ulje, sok 1 limuna, protisnuti češnjak, nasjeckani luk, kurkumu, nasjeckani mladi luk, listiće badema i nasjeckani čili bez sjemenki.

Panzanella

400 g rajčica
1 kruh, stari
1 krastavac
1 luk
bosiljak
1 žlica kapara
2 žlice octa
125 ml maslinovog ulja
sol
papar

Panzanella

Rajčice nasjeckajte na komade. Kruh lagano prepecite u pećnici kojih 5 minuta. U posudu natrgajte kruh, dodajte rajčicu, nasjeckani krastavac, nasjeckani luk, svježi bosiljak, kapare, ocat, sol, papar i maslinovo ulje. Pustite da se marinira u hladnjaku oko sat vremena prije posluživanja.

Mediteranska salata

800 g krumpira
100 g maslina
bosiljak
150 g feta sira
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
2 žlice octa
sol
papar

Healthy poached chicory with barley salad,made with freshness spinach,black olives and feta cheese,roasted pinenuts.dressing with extra virgin olive oil
 Healthy poached chicory with barley salad,made with freshness spinach,black olives and feta cheese,roasted pinenuts.dressing with extra virgin olive oil
Salata s maslinama i feta sirom

Krumpir skuhajte, Masline kupite s košticama i zatim ih izvadite te masline narežite na komadiće. Fetu natrgajte prstima. Češnjak protisnite. Sve pomiješajte i dodajte maslinovo ulje, sol, papar, ocat i bosiljak.

Salata od bijelog graha

400 g bijelog graha iz konzerve
140 g rajčica
1 mali luk
15 ml octa
30 ml maslinovog ulja
Bosiljak
1 žlica bučinog ulja
sol i papar

Salata od bijelog graha

Rajčicu narežite na komade. Luk narežite na sitne kockice. Pomiješajte grah, rajčicu i luk. Dodajte ocat, maslinovo ulje i bosiljak. Pustite da se marinira sat vremena u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2024 15:45