Ječam s pačjom masti i povrćem

 Privatna arhiva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 1 šalica ječma
  • 1 sitno namsjeckani luk
  • 2 veće mrkve
  • 1 stapka celera
  • 1 češanj češnjaka
  • pačja mast

Priprema

1. korak

Skuhajte šalicu ječma. Na žlici pačje masti zažutite sitno sjeckani luk, a kada postane staklast, dodajte mu na kolutove narezanu mrkvu (2 komada), jednu stapku celera izrezanu na tanje komade te češanj češnjaka. Kada je povrće malo omekšalo, dodajte ocijeđeni kuhani ječam i žlicu nasjeckanog peršinova lista te žličicu timijana. Posolite i popaprite.

Ovo je jednostavno i izdašno jelo koje se može poslužiti kao prilog uz pečena pačja prsa, a može biti i samostalno jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 03:33