Jastučići od tijesta punjeni jelenjim mesom i povrćem

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 1,2 kg glatkog brašna
  • 4 jaja
  • malo soli
  • 12 jušnih žlica vode
  • Za nadjev:
  • 400 g mljevenog jelenjeg mesa
  • 400 g korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
  • 200 g crvenog luka
  • maslac
  • sol i papar
  • češnjak
  • lovorov list

Priprema

1. korak

Od sastojaka za tijesto umijesiti tvrđe tijesto, omotati ga folijom i staviti da miruje pola sata. Na maslacu kratko dinstati crveni luk da se zažuti. Dodati mljeveno jelenje meso i ribano korjenasto povrće, te začine.

2. korak

Poslije kratkog vremena podlijte goveđim temeljcem.Dinstajte dok temeljac ne ispari, a meso i povrće ne postane mekano.Skinite s vatre i rashladite.

3. korak

Razvaljajte tanko tijesto. Izržeite krugove ili kvadrate, po želji.Na svaki stavite žlicu nadjeva, preklopite pa dobro pritisnite rubove. Pustite da odleži dvadesetak minuta.

4. korak

Kuhajte 2-3 minute u posoljenoj vreloj vodi.Vadite iz vode u tavicu sa zagrijanim

maslacem pa kratko posušite. Poslužite na zapurenoj salati od kupusa, koju ćete dobiti tako da naribate kupus, a sitno sjeckanu slaninu kratko popržite .Na vruću masnoću od slanine ulijte žlicu bijelog vinskog octa.Vrelim preljevom prelijte kupus.Kratko promiješajte na vreloj tavici.

Recept Restauranta Zdjelarević, Brodski Stupnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 21:16