Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- 1,2 kg glatkog brašna
- 4 jaja
- malo soli
- 12 jušnih žlica vode
- Za nadjev:
- 400 g mljevenog jelenjeg mesa
- 400 g korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
- 200 g crvenog luka
- maslac
- sol i papar
- češnjak
- lovorov list
Priprema
1. korak
Od sastojaka za tijesto umijesiti tvrđe tijesto, omotati ga folijom i staviti da miruje pola sata. Na maslacu kratko dinstati crveni luk da se zažuti. Dodati mljeveno jelenje meso i ribano korjenasto povrće, te začine.
2. korak
Poslije kratkog vremena podlijte goveđim temeljcem.Dinstajte dok temeljac ne ispari, a meso i povrće ne postane mekano.Skinite s vatre i rashladite.
3. korak
Razvaljajte tanko tijesto. Izržeite krugove ili kvadrate, po želji.Na svaki stavite žlicu nadjeva, preklopite pa dobro pritisnite rubove. Pustite da odleži dvadesetak minuta.
4. korak
Kuhajte 2-3 minute u posoljenoj vreloj vodi.Vadite iz vode u tavicu sa zagrijanim
maslacem pa kratko posušite. Poslužite na zapurenoj salati od kupusa, koju ćete dobiti tako da naribate kupus, a sitno sjeckanu slaninu kratko popržite .Na vruću masnoću od slanine ulijte žlicu bijelog vinskog octa.Vrelim preljevom prelijte kupus.Kratko promiješajte na vreloj tavici.
Recept Restauranta Zdjelarević, Brodski Stupnik
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....