Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5-2 kg janjetine
- 3-4 krumpira
- 1 patlidžan
- 2 mrkve
- 1 veći luk
- 3-4 češnja češnjaka
- peršinov list
- 1l veća konzerva pelata ili 600 g cherry rajčica
- 2 grančice ružmarina
- par grančica timijana
- feta sir
- maslinovo ulje
- soli papar
Priprema
1. korak
Kupite janjetinu s kosti ili plećku ukomadu. Pelate ili cherry rajčice ostavite u komadu. Patlidžan presjecite na pola. Mrkvu narežite na deblje kolutove, a peršin u grubo. U nauljenu posudu za pečenje stavite meso koje ste posolili i malo popaprili te nauljili maslinovim uljem.
2. korak
Oko mesa raspodijelite rajčicu, patlidžan, mrkvu, narezan luk, te cijele češnjeve češnjaka, peršinov list , ružmarin i timijan. Posolite. Pecite pokriveno na 150 stupnjeva.
3. korak
Krumpir ispecite zasebno narezan samo na pola pa ga dodajte u posudu. Patnaestak minuta prije kraja dodajte i nekoliko šnita feta sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....