ŠTO KUHATI?

Janjeći kotleti s krumpirom i graškom za ručak bez greške

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ako ove nedjelje poželite napraviti malo drugačiji ručak i zaobići klasične pohance, svinjske odreske i piletinu s mlincima, razmislite o tome da kod mesara nabavite janjeće kotlete

Trebat će vam:

10-ak janjećih kotleta

1 kg krumpira

400 g graška

3 režnja češnjaka

2 luka

100 g maslaca

začinsko bilje po želji

Priprema:

U posudu za pečenje najprije stavite krumpir koji ste narezali na veće komade. Dodajte luk narezan na četvrtine, češnjak, sol, papar i ulje. Sve dobro promiješajte i pecite 20 minuta poklopljeno, a zatim otklopite i pecite dok krumpir ne omekša. Janjeće kotlete ispecite na maslinovu ulju, začinite ih soli i paprom. Na istu tavu zatim stavite grašak koji ste prethodno kratko blanširali. Dodajte maslac, sol i papar i sve dobro promiješajte pa kuhajte 5 minuta. Poslužite janjeće kotlete s graškom, pečenim krumpirom i salatom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 20:53