Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 janjeći but
- 10 komada suhih šljiva
- 500 g svježih šljiva
- 250 g cherry rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 1 stručak svježeg peršina
- 4 grančice majčine dušice
- 1 žličica origana
- krupna morska sol
- papar
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 mala glavica crvenog luka
- limuna
Priprema
1. korak
Odkoštite janjeći but. Na rezu gdje ste izvadili kost napraviti još dva reza od sredine prema stranama, tako da but dobiva tri zareza. Meso premažite maslinovim uljem, natrljajte krupnom morskom soli i poparite. Očistite režnjeve češnjaka, narežite ih na tanje dijelove i rasporedite ih unutar rezova.
2. korak
Potom nasjeckajte svježe začine i također ih rasporedite unutar rezova. Na kraju, u rezove stavite na manje komade narezane suhe šljive bez koštica. But zavežite kuhinjskom špagom. Očistite i tanko narežite luk, operite limun i narežite ga na tanke šnite. Rasporedite ih po butu, pa sve zajedno umotajte u aluminijsku foliju. Tako pripremljeno meso ostavite stajati u hadnjaku sat vremena, a potom ga (omotanog u foliju) stavite peći na 150 °C u dublji pleh otprilike 40 minuta.
3. korak
U međuvremenu očistite šljive od koštica, operite cherry rajčice. Izvadite but iz pećnice, odmotajte ga iznad pleha za pečenje, tako da ostane umak, dodajte još maslinovog ulja, but stavite u sredinu, a sa strane poslažite cherry rajčice, šljive i grančice ružmarina. Pecite na 200 °C još 15-20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....