NEŠTO DRUGAČIJE

Imamo najdetaljniji recept za tartar od tune s marmeladom od rajčica i majonezom od vlasca

 Ustupljena fotografija
Na ovogodišnjem izdanju festivala Korčulanske pjatance uspjeli smo dobiti recept za ovaj predobar tartar iz restorana Cupido

Za tartar će vam trebati:

90 g svježe tune

pola luka (kapule)

1 režanj češnjaka

1 čajna žlica kapara

sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Tunu narezati na kockice, umiješati sitno narezani luk i češnjak. Kapare usitniti i ostaviti sa strane. Dodati malo ulja i uskladiti okuse. Na tanjur oblikovati prsten od tune, u sredinu dodati marmeladu od cherry rajčica. Na marmeladu staviti majonezu od vlasca, a okolo prstena staviti kockice krastavaca te luka. Potom dodati emulziju od meda i limuna, a na vrh malo kapara. Ukrasiti ili s listovima kapara ili svježom grančicom mažurana.

Marmelada od cherry rajčica

Trebat će vam:

1 luk (kapula)

500 g cherry rajčica

maslinovo ulje

1 lovorov list

sol, papar

Priprema:

Očistiti luk i nasjeckati na sitno, cherry rajčice na pola narezati. U prikladnoj posudi zagrijati maslinovo ulje, lovor, dodati luk i pirjati dok ne omekša. Dodati rajčice te na srednje jakoj vatri pirjati dok se ne karamelizira rajčica i pojača okus. Odvojiti dio umaka i izblendati. Uskladiti okuse.

Majoneza od vlasca

Trebat će vam:

1 žumanjak

250 ml ulja

1 žličica dijon senfa

1 čajna žlica soka od limuna

1 vezica vlasca

sol, papar

Priprema:

U uskoj visokoj posudi pomiješati sok od limuna, žumanjak i senf. S blenderom lagano raditi majonezu uz lagano dodavanje ulja. Posebno s malo ulja, koristeći blender, napraviti pastu od vlasca. Sve povezati.

Emulzija od ulja, limuna i meda

Trebat će vam:

1 žlica meda
sok od 2 limuna
100 ml ulja

Priprema:
U prikladnu višu usku posudu pomiješati sastojke te s blenderom napraviti emulziju.

Marinada za kiseljenje

Trebat će vam:

1000 ml vode

1000 ml alkoholnog octa

1 jušna žlica papra

3 luka (kapule)

350 g krastavaca

Priprema:

Pomiješati vodu i alkoholni ocat, podijeliti na dva dijela. Luk očistiti te izrezati na polumjesece i staviti u prvu posudu. Krastavce izrezati na kockice i staviti u drugu posudu. Ostaviti da se marinira u hladnjaku 2 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 06:39