Za tartar će vam trebati:
90 g svježe tune
pola luka (kapule)
1 režanj češnjaka
1 čajna žlica kapara
sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Tunu narezati na kockice, umiješati sitno narezani luk i češnjak. Kapare usitniti i ostaviti sa strane. Dodati malo ulja i uskladiti okuse. Na tanjur oblikovati prsten od tune, u sredinu dodati marmeladu od cherry rajčica. Na marmeladu staviti majonezu od vlasca, a okolo prstena staviti kockice krastavaca te luka. Potom dodati emulziju od meda i limuna, a na vrh malo kapara. Ukrasiti ili s listovima kapara ili svježom grančicom mažurana.
Marmelada od cherry rajčica
Trebat će vam:
1 luk (kapula)
500 g cherry rajčica
maslinovo ulje
1 lovorov list
sol, papar
Priprema:
Očistiti luk i nasjeckati na sitno, cherry rajčice na pola narezati. U prikladnoj posudi zagrijati maslinovo ulje, lovor, dodati luk i pirjati dok ne omekša. Dodati rajčice te na srednje jakoj vatri pirjati dok se ne karamelizira rajčica i pojača okus. Odvojiti dio umaka i izblendati. Uskladiti okuse.
Majoneza od vlasca
Trebat će vam:
1 žumanjak
250 ml ulja
1 žličica dijon senfa
1 čajna žlica soka od limuna
1 vezica vlasca
sol, papar
Priprema:
U uskoj visokoj posudi pomiješati sok od limuna, žumanjak i senf. S blenderom lagano raditi majonezu uz lagano dodavanje ulja. Posebno s malo ulja, koristeći blender, napraviti pastu od vlasca. Sve povezati.
Emulzija od ulja, limuna i meda
Trebat će vam:
1 žlica meda
sok od 2 limuna
100 ml ulja
Priprema:
U prikladnu višu usku posudu pomiješati sastojke te s blenderom napraviti emulziju.
Marinada za kiseljenje
Trebat će vam:
1000 ml vode
1000 ml alkoholnog octa
1 jušna žlica papra
3 luka (kapule)
350 g krastavaca
Priprema:
Pomiješati vodu i alkoholni ocat, podijeliti na dva dijela. Luk očistiti te izrezati na polumjesece i staviti u prvu posudu. Krastavce izrezati na kockice i staviti u drugu posudu. Ostaviti da se marinira u hladnjaku 2 dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....