KAD VAM SE JEDE RIBA...

Ideja za ručak: sočni i slasni riblji burgeri s kremastom salatom od ribanog kupusa

 Boytsov/Getty Images/istockphoto
Umjesto klasičnog pečenja u pećnici, ribu ispecite na tavi pa je upakirajte u meka peciva i začinite kremastom salatom

Trebat će vam:

1 kg čvrstih fileta bijele ribe, bez kože i kostiju

mješavina mediteranskih začina

2 žlice maslinova ulja

4 srednja bijela peciva

150 g majoneze

dvije žlice svježeg peršina

200 g crvenog kupusa

100 g zelenog kupusa

sol i papar

1 rajčica

Priprema:

Pomiješajte mješavinu začina, ribu i ulje u plitkoj posudi. Zagrijte grill tavu ili roštilj na jakoj vatri. Pecite ribu dvije minute sa svake strane ili dok se ne ispeče. Tostirajte peciva na tavi prerezanom stranom prema dolje. Pomiješajte majonezu, sitno naribani kupus i peršin u velikoj zdjeli pa začinite po želji. Podijelite polovicu ribe na podloge od peciva, na vrh stavite mješavinu kupusa, preostalu ribu i kriške rajčice pa poklopite i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 19:53