HRANA KOJA LJUBI PIVO

Hrskavi riblji pohanci s umakom od kopra

 Getty Images/iStockphoto
Pohanci koji su britanski klasik kad ih se posluži s prženim krumpirićima!

Bijela riba koju možete koristiti u pripremi ovih pohanaca je bakalar, kolja ili grdobina. Bitno je da je riba prilično kompaktna kako ne biste imali problema s prženje. A kad ste taj dio riješili onda je vrijeme samo za uživanciju u hrskavim pohancima i osvježavajućem umaku. I naravno, osvježavajućoj pivi poput San Servolo Indian pale alea, Varionica pale alea ili pak engleskog Ruddles Best alea, Old Speckled Hen alea i alea Lab Barbe.

Trebat će vam:

Za riblje štapiće:

6 fileta bijele ribe po želji
brašno
jaja
krušne mrvice
ulje za prženje
kukuruzna krupica
peršin
sol i papar

Fried fish stripes with bbq sauce
Getty Images/iStockphoto

Za umak:

2 žlice sjeckanog kopra
180 g vrhnja
limunov sok
sol i papar
žlica majoneze

Priprema:

Riblje filete dobro osušte i u potpunosti očistite od kosti. Izrežite ih na trakice debljine 2 centimetra te ih posplite i popaprite. Brašno, jaja i krušne mrvice odvojite u zasebne tanjure za paniranje. U jaja dodajte i sjeckani peršin. Ribu uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Ponovite postupak ako želite hrskaviju koricu. Pržite u dubokom ulju par minuta ili dok pohanci ne postanu zlatno žuti. Za umak jednostavno pomiješajte sve navedene sastojke i dobro ih izmiješajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 08:39