Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 100 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 20 g sir dimljeni kravlji
- 100 g slanutak
- 100 g ječmena kaša
- 10 g špek
- 40 g suha svinjska kračica ili koljenica –buncek
- 1 jaje
- 20 g tikvice
- 40 g bundeva pečenica/muškatna
- 10 g brašno oštro
- 20 g corn flakes
- 0,2 lit ulje za prženje
- sol mlinac/papar-po potrebi
- 5 g peršin list
- mirodije/začini iz vrta (list cikle, list kupusa, list peršina, timijana, matovilac,metvica…)
Priprema
1. korak
Ječmenu kašu kuhamo sa svinjskom koljenicom (prethodno ju operemo i ostavimo preko noći da se namoči ) potom ju ohladimo (mora biti kuhana do kraja).
2. korak
Špek narežemo na male kockice koje potom na vrućoj tavi naglo prepečemo, dodamo na kockice narezane tikvice i bundevu ( 5mm*5mm) te blago prepečemo. Dodamo ove sastojke u hladnu ječmenu kašu, naribamo dimljenog kravljeg sira, soli i papra te sjeckanog peršina i malo na kockice rezanog kuhanog bunceka. Po želji možemo još i dodati malo meda, drugu vrstu povrća ili mesa.
3. korak
Od ostatka bundeve napravimo pire (buča, maslac i začini). Oblikujemo malene kuglice koje paniramo u zobenim pahuljicama i pržimo u dubokom ulju .
4. korak
Slanutak preko noći namočimo i drugi dan kuhamo. Potom napravimo pire te ga začinimo sa solju, paprom i po želji dodamo malo vrhnja i maslaca. Na tanjur poslužimo pržene kolutiće kašota te dekoriramo sa mirodijama, a na kraju stavimo malo redukcije vina i crvenog kupusa i meda.
Restaurant Dobra vina, chef kuhinje Zoran Gajić
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....