Topli ljetni dani pred nama idealni su za jednostavne, brze i lagane recepte, a neke od svojih omiljenih s nama je podijeliti te nas njima inspirirala i Ana Antunović, koje se mnogi sjećaju još iz popularnog televizijskog gastronatjecanju na kojemu je sudjelovala prije tri godine. Danas je Ana samostalna poduzetnica, ali se posvetila i kreiranju vlastitih recepata koje rado dijeli na društvenim mrežama pod profilom @kuhana_i_pecena.
Nakon što je s nama podijelila recept za pečeno pile s krumpirima toliko sočno i saftno da spada s kosti, pripremila nam je i jelo koje bi mnogi voljeli znati pripremiti, ali im nerijetko ne uspije, jer ne bude hrskavo i sočno kao što bi htjeli. Riječ je o malo drugačijem načinu pohanja piletine koje zahtijeva samo malo pažnje. No, uz dva vrlo važna koraka kod pripreme ovog jela, važna je i piletina koju birate, pa zato Ana bira proizvode isključivo jednog proizvođača.
"Kao dijete koje je odraslo na farmi, iznimno cijenim konstantnu kvalitetu mesa, pa je moj jedini izbor Međimursko pile jer to i dobijem u svakom pakiranju. I dok u zimskim mjesecima češće biram cijelo pile, koje se polagano peče u raznim varijantama, kad zatopli biram pileći file, prsa ili krilca jer su mi omiljeni u svim kombinacijama", govori nam Ana otkrivajući recept i dobre savjete za pripremu hrskavih pilećih prutića, što možete pogledati i u videu u nastavku.
PILEĆI PRUTIĆI U CORNFLAKESU IZ PEĆNICE S UMAKOM OD SENFA I MEDA
Trebat će vam:
500 g pilećih filea Međimursko pile
200 g cornflakesa
2 jaja
100 g brašna
sol, papar
3 žlice senfa
2 žlice meda
3 žlice majoneze (ili grčkog jogurta)
Priprema:
KORAK 1. Pileće filete narežite na prutiće, pa ih nauljite i posolite, pa ih obavezno ostavite malo da odstoje kako bi ih začin i ulje proželi.
KORAK 2. Pripremite tri posude: jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajima, treću s usitnjenim cornflakesom. Pileće prutiće prvo umočite u brašno, zatim u jaja i dobro ocijedite, pa na kraju u cornflakes.
KORAK 3. Tako pripremljene pileće prutiće slažite na papir za pečenje u posudu u kojoj ćete ih peći. Pecite u pećnici na 180 °C oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
KORAK 4. Za to vrijeme napravite umak od senfa, meda i majoneze ili grčkog jogurta. Jednostavno dobro pomiješajte sve sastojke i servirajte uz hrskave prutiće.
Ovako pripremljena piletina brzo je, jednostavno i ukusno jelo koje će ostati sočno čak i kad se ohladi. Jedino je bitno da obratite pažnju na dvije stvari. Prvo, da ostavite meso barem 20-ak minuta u soli i ulju prije nego što ga pripremite za pečenje. Drugo, da ocijedite višak jaja kako bi cornflakes dobro prionuo uz meso.
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Perutnine Ptuj - PIPO
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....