Trebat će vam:
2 šalice naribanog daikona (2 srednja daikona)
1 manja vezica mladog luka
1 žlica sezamova ulja
3 žlice sjemenki sezama
2 jaja
žličica svježe mljevenog đumbira
2 žlice prženog slanog kikirikija usitnjenog u mužaru
4 žlice glatkog brašna
pola žlice krušnih mrvica
sol
papar
ulje za prženje
Za umak:
250 ml kiselog vrhnja
70 g sirnog namaza
sol
češanj češnjaka
prstohvat nasjeckanog peršina
prstohvat svježe nasjeckanog vlasca
Priprema:
U manju zdjelu stavite sve sastojke za umak, dobro promiješajte i stavite u hladnjak. Ogulite i naribajte daikon. U drugu posudu stavite nasjeckan mladi luk, začine i jaja promiješajte. Dodajte ribani daikon. Ako je pustio vodu, malo ga ocijedite. Pomiješajte s ostalim sastojcima. Dodajte brašno i krušne mrvice. Oblikujte polpete i popržite ih na ulju sa svake strane dok ne porumene. Servirajte tople uz umak i salatu po izboru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....