Trebat će vam:
1 luk
300 g riže
200 g gljiva po želji
100 g slanine
1 šaka svježeg peršina
15 g maslaca
100 g parmezana
3 jaja
150 g brašna
150 g krušnih mrvica
sol i papar
ulje za prženje
temeljac
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte slaninu i pirjajte 5 minuta. Dodajte rižu i pustite da se zastakli, ubacite sitno sjeckane gljive pa još malo pirjajte. Dodajte temeljac i kuhajte sve dok riža ne omekša. Začinite soli i paprom. Na kraju dodajte maslac, parmezan i sitno sjeckani peršin. Pustite da se riža ohladi, a zatim je oblikujte u kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a zatim u krušne mrvice. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez kuglica. Pržite u dubokom ulju. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....