Za tavu od 24-26 cm trebat će vam:
100 g rezanaca za kadaif
100 g otopljenog maslaca
Za punjenje:
200 g ricotta sira
50 g mekog kozjeg sira
Za sirup:
90 g šećera
160 vode
30 g ružine vodice
Za dekoriranje:
50 g pečenih pistacija
Priprema:
U manjoj posudi zakuhajte šećer i vodu, pustite da lagano krčka pet minuta pa maknite s vatre i dodajte ružinu vodicu. Miješajte otopljeni maslac i rezance za kadaif, dok svi rezanci ne budu prekriveni maslacem. Na tavu stavite jednu žlicu otopljenog maslaca, uzmite pola količine kadaif rezanaca, poravnajte ih po tavi, pazeći da joj rezanci potpuno pokriju dno. Razmažite po njima ricottu, dodajte komadiće kozjeg sira i na vrh poslažite preostale rezance tako da ih rasporedite po cijeloj površini. Stavite tavu na srednje laganu vatru i pecite dok rezanci na dnu ne porumene, a po potrebi dodajte još otopljenog maslaca. Okrenite knafe pomoću pleha ili tanjura i ponovite prženje s druge strane dok rezanci ne porumene, pazeći da ne zagore. Kada je knafe gotov, dodajte sirup od šećera i ružine vodice i ostavite da se upije u desert. Po vrhu knafe pospite nasjeckanim pistacijama, poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....