Bolje ne može

Hrskava pohana piletina iz pećnice: brzo je gotova, stan ne miriše na ulje, a jako je fino

 Pronina Marina/Getty Images
Ako volite jesti pohano, ali ne i sve što ono nosi za sobom, ovo je dobro rješenje

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg otkoštene piletine
300 g cornflakesa
100 g krušnih mrvica
3 jaja
200 g brašna
1 žličica dimljene paprike
1 žličica češnjaka ili luka u prahu
maslac
sol i papar

Priprema:

Piletinu narežite na komade željene veličine, začinite soli i paprom. U blender ubacite cornflakes i usitnite ga. Pomiješajte potom cornflakes s krušnim mrvicama i začinima. Komade piletine umačite u brašno, pa u umućena jaja i zatim u mješavinu cornflakesa i krušnih mrvica. Posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, i na svaki komad stavite komadić maslaca (otprilike pola žličice). Pecite na 200 stupnjeva 10 minuta s jedne i 10 minuta s druge strane. Poslužite uz prilog i umake prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:42