PREDOBAR RUČAK

Hrskava i kremasta u isto vrijeme, obožavamo ovu zapečenu tjesteninu s mesom, sirom i špinatom

 Lauripatterson/Getty Images
Sve što vam treba je tjestenina koju možete puniti, mljevena junetina, špinat, sir, malo rajčice i šaka začina

Trebat će vam:

oko 12-14 komada conchiglie tjestenine (školjke)

230 g mljevene junetine

2 žličice paste od rajčice

1 srednje veliki luk

3 režnja češnjaka

nekoliko listića bosiljka

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica origana

sol i papar

60 g mladog špinata

225 g umaka od rajčice

100 g mozzarelle

100 g parmezana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte školjke al dente prema uputama na pakiranju. Dok se školjke kuhaju, zagrijte veliku tavu bez ulja. Dodajte mljevenu junetinu i pržite 2-3 minute. Dodajte nasjeckani luk, češnjak, bosiljak, origano, pastu od rajčice i sol i papar po ukusu. Pirjajte dvije minute pa dodajte špinat i pirjajte još dvije minute. Nakon što se školjke skuhaju (pazite da se ne prekuhaju jer će se početi raspadati), a meso je spremno, stavljajte po žlicu i pol mesne smjese u školjke pa ih poslažite u vatrostalnu posudu. Po vrhu prelijte umakom od rajčice, pospite mozzarellom i parmezanom i pecite 15 minuta na 200 °C dok se lijepo ne zapeku.

image
/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 05:45