Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 kg hobotnice
- 4 dcl maslinovog ulja
- 80 g svježe paprike
- 80 g mrkve
- 80 g tikvice
- 80 g luka
- 40 g kapara
- 80 g maslina
- sol, papar
- 400 g krumpira
- grančica ružmarina
- 1/2 žličice maslaca
- 4 dcl ribljeg temeljca
- 0,04 dcl bijelog vina
- 4 g češnjaka
Priprema
1. korak
Hobotnicu očistiti i staviti kuhati. Kada se pola skuhala pustiti da se ohladi. Narezati sve povrće na ploške te spojiti s krumpirom i dodati ostale začine (sol, maslinovo ulje, riblji temeljac, češnjak) te sve dobro promiješati s hobotnicom. Staviti u krušnu peć u poklopljenoj posudi i peći 40 min. Zatim otkriti zadnjih 20 min da se dobije lijepa korica i poslužiti.
Savjet chefa kuhinje: Hobotnicu treba prethodno kuhati prije nego se peče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....