RUČAK IZ BLENDERA

Hladna juha od krastavaca, rajčica i paprike idealan je odabir za vruće i sparne ljetne dane

 Luchezar/Getty Images
Za ovo jelo nećete trebati paliti štednjak niti pećnicu, trebat će vm tek nekoliko zrelih plodova i blender

Trebat će vam:

1 krastavac

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 kg rajčica (šljivara ili volovsko srce)

2 češnja češnjaka

2 mlada luka

75 g starog hrskavog bijelog kruha

2 žlice jabučnog barikiranog octa ili aceta balsamica

tostirani kruh po želji za posluživanje

Priprema:

Krastavac ogulite i narežite na komadiće, papriku očistite od sjemenki i nasjeckajte, rajčice narežite na komadiće, češnjak protisnite, mladi luk sitno narežite, stari kruh narežite na komadiće. Sve stavite u veliku zdjelu, dobro začinite solju i paprom, octom i maslinovim uljem. Dobro promiješajte pa pustite da odmori najmanje pola sata, a može i preko noći. Sve stavite u blender i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Kušajte pa začinite po potrebi. Poslužiti možete s tostiranim kruhom koji možete prije posluživanja zagrijati na tavici i premazati maslinovim uljem. Po potrebi dodatno ohladite u hladnjaku ili poslužite s kojom kockicom leda, pospite s malo nasjeckanog bosiljka, još malo maslinova ulja i kušajte prije posluživanja pa začinite po potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 02:29