KUHAJ BOLJE

Hladetinu se voli ili mrzi, ako ste u prvoj skupini svidjet će vam se recept Ivana Zidara

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ivan Zidar najviše voli pripremati jela od iznutrica i drugih prezrenih komada mesa

5 svinjskih nogica
1 buncek
1 svežanj medvjeđeg luka ili češnjak
pahuljice čilija (najbolje one koje se koriste za kimchi, umjereno ljute, a može i obična mljevena paprika)

Nogice stavite u lonac hladne vode i pustite da stoje 20-ak minuta da se višak krvi ispere pa bacite vodu. Napunite lonac ponovno vodom i stavite kuhati. Kada voda zakuha, ponovno je bacite i isperite nogice. Napunite lonac vodom te opet stavite kuhati 4-5 sati dok se nogice ne počnu pomalo raspadati, a voda se reducira više od 50 posto. Buncek stavite u odvojeni lonac i kuhajte ovisno o njegovoj veličini 3-4 sata. Nogice izvadite iz lonca i pustite da se ohlade. Vodu iz lonca ostavite sa strane za kasnije. Očistite nogice i odvojite meso i kožicu u zdjelu. U istu zdjelu stavite i komadiće bunceka. Medvjeđi luk ili češnjak narežite na sitno, dodajte u zdjelu s paprikom (količina ovisi o tome koliko želite da hladetina bude pikantna). Promiješajte i žlicom raspodijelite smjesu po plitkoj posudi te zalijte vodom od nogica tako da pokrije meso. Pustite da se ohladi i da se želatina stisne. Poslužite sa svježe ribanim hrenom i ukiseljenom gorušicom.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 22:33