Sastojci:
2 svježe svinjske nogice 2 dimljene svinjske nogice 1 kg svinjskih rebara 40 dag svinjskih kožica 30 dag dimljene slanine 1 svinjski jezik 4 svježa svinjska uha 1 jušna žlica kvasine 3 lista lovora 3 žute i narančaste mrkve 1 manji poriluk 1 korijen celera 1 pastrnjak 3 grančice peršina 2 žlice crvene mljevene paprike (po volji blage ili ljute) 1 manji luk 4 grančice timijana sol i papar u zrnu |
Oprano i narezano svinjsko meso uz sol, papar u zrnu i ocat zalijte vodom (neka prekrije meso oko dva-tri prsta) i stavite da zavri. Smanjite vatru pa kuhajte barem sat vremena. Dodajte očišćeno i narezano povrće te slaninu pa kuhajte dok ne omekša, a meso nogica i s rebara se odvojilo od kosti. Juhu procijedite, meso narežite na malo veće komade pa zajedno s povrćem i crvenom paprikom složite u posudu za hladetinu. Zalijte juhom koju ste - ako želite da vam hladetina bude prozirnija - "izbistrili"dodajući zamućeno jaje koje će pokupiti višak masnoće s vrha. Doradite okus (sol, papar...) pa stavite da se hladi, a nakon toga i u hladnjak. Po volji crvenu papriku možete dodati na kraju kad je hladetina već gotova i kad ste hladetinastu tortu narezali na debele kriške.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....