Sastojci:
5 poširanih jaja 1/2 l masne juhe 0,5 dl maslinova ulja 1 jušna žlica narezanog peršinova lista 1 jušna žlica narezanog vlasca sol i čili paprika 1 vrećica želatine |
Ako vam je od pripreme hladetine ostalo viška masne juhe, brzo možete pripremiti još jedno jelo kao ukusno predjelo ili mali obrok uz čašu vina. Poširajte jaja pa ih stavite u manje zdjelice za hladetinu i prelijte hladnom masnom juhom kojoj ste dodali vlasac, peršin i želatinu pripremljenu prema uputama (po potrebi pojačajte dozu želatine). Stavite u hladnjak pa prije služenja jaje u hladetini začinite maslinovim uljem, solju i - po volji - čilijem. Uz hladetinu sjajno idu i kriške tostiranog starog kruha natrljane s malo češnjaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....