![Mnogima omiljen način prženja jaja može biti opasan za zdravlje](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/09/k_24865836_640.jpg)
Sastojci:
5 poširanih jaja 1/2 l masne juhe 0,5 dl maslinova ulja 1 jušna žlica narezanog peršinova lista 1 jušna žlica narezanog vlasca sol i čili paprika 1 vrećica želatine |
![Hladetina
Foto Mario Kucera](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/12/4/9/hladetina112820170006.jpg)
Ako vam je od pripreme hladetine ostalo viška masne juhe, brzo možete pripremiti još jedno jelo kao ukusno predjelo ili mali obrok uz čašu vina. Poširajte jaja pa ih stavite u manje zdjelice za hladetinu i prelijte hladnom masnom juhom kojoj ste dodali vlasac, peršin i želatinu pripremljenu prema uputama (po potrebi pojačajte dozu želatine). Stavite u hladnjak pa prije služenja jaje u hladetini začinite maslinovim uljem, solju i - po volji - čilijem. Uz hladetinu sjajno idu i kriške tostiranog starog kruha natrljane s malo češnjaka.