Sastojci:
1 kg svježih kozica 3 dl ribljeg temeljca (od glave grdobine) 2 lista lovora 4-5 sušenih rajčica 2 tvrdo kuhana jaja 6 češnjeva češnjaka 3 grančice peršina 3-4 mlada luka 2 veće mrkve 2 grančice celera (korijen) 1 dl maslinova ulja 1 vrećica želatine sol i papar u zrnu |
Repove kozica očistite od ljuske pa od glava i ljuski skuhajte temeljac. Procijedite ga i ulijte u dublju posudu/lonac zajedno s ribljim temeljcem, mrkvom i korijenom celera narezanim na kockice, narezanim mladim lukom, usitnjenim rajčicama i peršinom pa dodajte papar u zrnu, sol i lovorov list. Kad uzavri, smanjite vatru dok povrće nije kuhano pa dodajte repove kozica i kuhajte na lagano par minuta. Izvadite kozice i povrće, juhu procijedite pa držite na srednje jakoj vatri dok se tekućina nije reducirala na pola. Pustite da se malo ohladi i u juhu dodajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici pa njome prelijte povrće i kozice. Promiješajte pa premjestite u manje posude za hladetinu kojima ste na dno stavili kriške tvrdo kuhanog jaja te sve zalijte juhom sa želatinom. Kada se hladetina ohladila, sve stavite da se stvrdne u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....