Sastojci:
1 kg junećih tripica 3 srednje velika crvena luka (narezana na sitno) 4 režnja češnjaka 30 dag domaće tlačenice 15 dag graška (svježeg ili smrznutog) 1 suha svinjska nogica 1 svježa svinjska nogica desetak kriškica pancete pet-šest grančica timijana 1 vezica peršina 3 lista lovora 1 žlica kvasine ili malo limunova soka 6 narezanih na suncu sušenih rajčica 4 dl mesnog temeljca (pileći) sol i papar (ili čili, kajenski papar...) |
U malo vode raskuhajte svinjske nogice pa ih očistite od kosti i narežite na manje komade. Ako ne koristite već obarene i narezane tripice, skuhajte dobro očišćeni dropčić s par listova lovora (dva sata kuhanja na laganoj vatri) pa kad omekša, operite ga u hladnoj vodi, ohladite i narežite na trake. Na malo masnoće dodajte raskuhane nogice, malo tekućine u kojoj su se kuhale pa pirjajte petnaestak minuta na srednje jakoj vatri povremeno miješajući zajedno uz sitno sjeckan luk i češnjak, na kockice narezanu tlačenicu (po volji), tripice, sol i papar, timijan, peršin, grašak i list lovora. Kad su tripice zarumenjele, dodajte sitno rezane sušene rajčice, po volji malo limunova soka ili kvasine te temeljac. Pustite da zavri i nastavite kuhati na srednje do jakoj vatri oko pola sata. Izvadite lovor, složite u posude za hladetinu te pustite da se sve ohladi i stvrdne. Hladetinu je najbolje rezati kao kriške torte i "garnirati" komadićima kuhane pancete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....