Feingemüse

Gusta juha od mrkve, peršina, celera, korabice s lišćem, krumpira i graška

 Shutterstock
U lišću se kriju dobri okusi koje nismo nikad probali, a upravo je ta necijenjena roba i ukusna i puna vitamina

Trebat će vam:

5 malih mrkvica
1 mali korijen peršina
½ korijena celera
2 mlada luka
2 korabice s lišćem
80 g graška
1 krumpir
50 ml bijelog suhog vina
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Povrće dobro operite i narežite na male kockice. Lišće korabice odvojite i sačuvajte. Na maslinovu ulju kratko popirjajte mladi luk, mrkvu, celer i korijen peršina. Začinite i podlijte vinom. Kada vino ispari, dodajte vodu (ili temeljac). Kada mrkva omekša, dodajte korabicu i grašak. Nakon desetak minuta dodajte lišće korabice izrezano na trakice. Kratko prokuhajte i poslužite.

Savjet!

U juhu možete dodati i vrhnje ili naribani parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 11:38