Nakon vikenda provedenog u prirodi i vjerojatno za roštiljem, neka vam novi radni tjedan počne s jelom koje se jede žlicom! Gusta i zasitna juha od slanutka i leće bit će i više nego dovoljna za obrok, a ako uz nju poslužite kratko na maslacu prepržen kruh, uživanje zajamčeno!
Juha od leće i slanutka
Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 veliki luk
2 žlice maslinova ulja
3 režnja češnjaka
2 štapića celera
2 mrkve
1 žličica sjemenki kumina
pola žličice cimeta
pola žličice kurkume
1 žličica dimljene paprike
pola žličice čili pahuljica - po želji
2 srednje velika krumpira
1 l povrtnog temeljca
200 g crvene leće
1 žlica harisse
200 g slanutka iz konzerve
1 žličica soli
U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk te pecite na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte usitnjeni češnjak, celer i mrkvu. Promiješajte da se sve sjedini i kuhajte 2-3 minute. Dodajte začine i miješajte. Dodajte nasjeckane rajčice pa ih ostavite da malo omekšaju. Zatim dodajte temeljac, leću i harissu. Pirjajte 10 minuta poklopljeno, zatim skinite poklopac i pirjajte još 10 minuta. Dodajte slanutak, promiješajte i dobro začinite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....