Trebat će vam:
2.5 kg mesa od divljači (bez kosti) 600 g crvenog luka 1 dcl ulja 4 češnja češnjaka 50 g slanine 50 g suhih šljiva 1 dcl crnog vina 1 žlica mješavine začina soli po potrebi 1 žlica crvene mljevene slatke paprike 1 žlica pasirane rajčice 1 žlica džema od šumskog voća |
Prije kuhanja meso narežite na kockice, a ostale sastojke sitno nasjeckajte. Ulje zagrijte da bude vruće pa na njega dodajte luk i popržite do zlatno žute boje. Zatim dodajte prethodno nasjeckani češnjak, slaninu i suhe šljive te sve zajedno još kratko popirjajte. Zalijte crnim vinom, dodajte narezano meso divljači i vodu. Začinite mješavinom začina, soli i crvenom paprikom. Ostavite da se pirja dok meso ne omekša. Dodajte pasiranu rajčicu i džem te ostavite kuhati još 10 minuta. Poslužite uz domaće njoke ili palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....