Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
500 g pilećih prsa
60 ml maslinova ulja
½ žličice soli
prstohvat crnog papra
450 g smeđe riže
450 g kvinoje
100 g celera
1 crveni luk
2 mlada luka
1 crvena paprika
3-4 grančice peršina
200 g smeđeg graha
125 ml maslinova ulja
3 režnja češnjaka
2 žlice jabučnog octa
2 žlice meda
2 žlice Dijon senfa
½ žličice soli
1 žličica crnog papra
Priprema:
Skuhajte rižu i kvinoju prema uputama. Procijedite.
U tavi srednje veličine, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje.
Pospite piletinu solju i paprom, dodajte u tavu i pecite četiri minute sa svake strane. Izvadite piletinu iz tave i ostavite sa strane.
U velikoj zdjeli za posluživanje pomiješajte smeđu rižu, kvinoju, usitnjeni celer, crveni luk, mladi luk, crvenu papriku, grah i peršin. Dobro promiješajte da se sjedini.
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, jabučni ocat, med i senf. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
Narežite piletinu pa dodajte u salatu. Polako dodajte preljev. Pospite solju i paprom prema potrebi i ponovno promiješajte pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....