![Vrsta lignje Taningia danae, član obitelji Octopoteuthidae koja se hrani ribom, rakovima i drugim vrstama lignji. Iznimno rijetka](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/17/k_33909581_640.jpg)
Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg lignji
- 1 limun (izrezan na deblje šnite)
- krupna morska sol
- crni papar u zrnu
- 200 g suncokretovih sjemenki
- 2 dl maslinova ulja
- velika šaka bosiljka, izrezanog na trakice
- 1 češanj češnjaka , izrezan na sitno
- sitna morska sol
Priprema
1. korak
Lignje očistite, otvorite ih da budu u jednom sloju te zarežite. Zagrijte roštilj ili grill tavu. Grilajte limun 3 minute sa svake strane, a lignje namažite maslinovim uljem pa grilajte po minutu sa svake strane.
2. korak
Stisnite ih širokom spatulom da ostanu ravne. Maknite ih s vatre, posolite i popaprite pa prelijte limunovim sokom.
3. korak
Sjemenke suncokreta pržite na suhoj tavi, miješajući, 7-8 min. Pomiješajte s bosiljkom, maslinovim uljem, češnjakom, soli i paprom.